menu
Toon menu
ecologische voetafdruk

Belg heeft te grote ecologische voetafdruk

Belgen hebben een erg grote ecologische voetafdruk. Dat wil zeggen dat we heel veel energie, voedsel en grondstoffen verbruiken. We staan in de top vijf van de meest verbruikende landen ter wereld.
dinsdag 30 september 2014

Om een idee te geven hoeveel een Belg verbruikt: wanneer iedereen evenveel zou verbruiken als wij, dan hadden we ongeveer vier aardes nodig. Want met de bestaande landbouwgrond of grondstoffen komen we gewoon niet rond.

Belgen verbruiken vooral veel energie. Dat komt omdat we vaak in oude en slecht geïsoleerde woningen leven. Daardoor moeten we extra hard stoken en dat verbruikt heel wat energie. Daarnaast zijn er te veel auto's in België. Ook die verbruiken heel wat.

Oplossingen liggen voor de hand. We zullen ervoor moeten zorgen dat onze gebouwen beter geïsoleerd zijn. Dat komt iedereen ten goede. Het zorgt voor minder kosten en het is beter voor het milieu.

Ook onze auto zullen we vaker moeten binnenlaten. Maar dat kan enkel wanneer er genoeg andere goede transportmiddelen zijn. Er moet dus meer geïnvesteerd worden in betaalbaar openbaar vervoer. Enkel zo kan onze ecologische voetafdruk verkleinen.