menu
Toon menu
Vluchtelingen italie

Dagelijks sterven acht migranten

Iedere dag sterven acht migranten tijdens hun tocht naar een ander land. Dat was de voorbije veertien jaar zo. In totaal gaat het om 40.000 doden. Meer dan helft van de migranten stierf tijdens de tocht richting Europa.
woensdag 1 oktober 2014

Dit jaar alleen al stierven er ongeveer 4000 migranten. Waarschijnlijk ligt het echte aantal doden nog hoger. Het is erg moeilijk om juiste cijfers bij te houden omdat de meeste migranten geen identiteitspapieren hebben. Ze staan dus nergens geregistreerd.


Er vallen vooral veel doden op de Middellandse zee. Het gaat dan om Afrikaanse migranten die via propvolle bootjes Europa proberen te bereiken. Vele bootjes zinken onderweg. Of de inzittenden sterven omdat ze te weinig water bij zich hebben.


De onderzoekers die deze cijfers naar buiten brachten, pleiten voor meer aandacht voor deze kwestie. Ze stellen dat iedere dode migrant in feite kan vermeden worden. Dat is een kwestie van politieke wil.