menu
Toon menu
Screenshot

Acteur Mourade Zeguendi eist ontslag Theo Francken

De Brusselse acteur Mourade Zeguendi vindt dat Theo Francken moet ontslagen worden. Hij roept alle Marrokaanse Belgen op om een filmpje te maken waarin het ontslag van Theo Franken wordt geëist.
dinsdag 21 oktober 2014
doc

Theo Francken, de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Migratie, ligt al een tijdje onder vuur. Dat komt omdat hij zich negatief heeft uitgelaten over Marokkanen. In een Facebookbericht van enkele jaren geleden betwijfelde Francken of Marokkanen wel economisch nuttig zijn. In een vroegere mail die uitlekte heeft hij het ook over 'kutmarokkaantjes' die verantwoordelijk zouden zijn voor alle homohaat.

Voor acteur Mourade Zeguendi is de maat vol. In zijn filmpje zegt hij: “We verdragen veel, maar we laten ons niet zomaar beledigen”. Zeguendi vraagt aan alle burgers van Marokkaanse oorsprong een filmpje te maken waarin gevraagd wordt om het ontslag van Francken. Het is de bedoeling om die filmpjes via Facebook te verspreiden en zo druk uit te oefenen.

Zeguendi is niet de eerste de beste. Hij speelde mee in films als Les Barons, Taxi 4 en Wasteland. Zijn oproep kan op veel enthousiasme rekenen. Maar er zijn ook tegenreacties. Zo geeft Zeguendi te kennen dat hij momenteel veel haatmail krijgt omwille van zijn oproep.