menu
Toon menu
kinderbijslag.jpg

Kinderarmoede neemt toe in rijke landen

Uit een rapport van kinderrechtenorganisatie UNICEF blijkt dat kinderarmoede toeneemt. Opvallend: het gaat om rijke landen waarin de kinderarmoede toeneemt. Daar zit de crisis en de besparingspolitiek voor iets tussen.
donderdag 30 oktober 2014

Sinds 2008, niet toevallig het jaar dat de banken overkop gingen, is kinderarmoede toegenomen. Vooral in Griekenland, IJsland en Kroatië nam de kinderarmoede toe. Maar liefst met vijftig procent, zo stelt Unicef.

Ook in een land als de Verenigde Staten neemt kinderarmoede toe. In 2012 leefden ongeveer 24 miljoen Amerikaanse kinderen in armoede. Tussen 2008 en 2012 alleen kwamen er een kleine 2 miljoen arme kinderen bij.

Voor kinderen is armoede extra erg. Omdat je een arme kindertijd je hele leven meezeult. Kinderarmoede creëert verloren generaties, zo waarschuwt UNICEF.

Het rapport van UNICEF toont vooral aan dat de besparingspolitiek dramatische gevolgen heeft voor kinderen. Hoewel het volgens de makers van het rapport niet de bedoeling was om de besparingspolitiek te bekritiseren.