menu
Toon menu
Heiwa elementary school 18

Geen plaats op school: honderden Brusselse kinderen blijven thuis

Er zijn te weinig scholen in Brussel. Daardoor zijn er honderden kinderen die niet op Brusselse scholen terechtkunnen. Het gevolg is dat sommige kinderen helemaal niet meer naar school gaan. Dat meldt de website brusselnieuws.be.
maandag 3 november 2014

Volgens het lokaal overlegplatform voor het basisonderwijs kunnen ongeveer 2800 ouders hun kind niet sturen naar de school die ze wensen. Dat komt omdat de meeste scholen overvol zitten. De meeste ouders kregen al in januari van dit jaar te horen dat er geen plaats zou zijn.


Het lokaal overlegplatform berekende dat 1300 van de 2800 kinderen die geen plaats hadden, nergens staan ingeschreven. Een groot deel van die kinderen blijft waarschijnlijk gewoon thuis.


Vaak gaat het om kinderen uit arme gezinnen. In die gezinnen zijn ouders niet zo mondig. Of het is voor die gezinnen te moeilijk en te duur om hun kinderen naar een school buiten Brussel te brengen.


Nochtans is onderwijs een recht. Dat staat zo in de grondwet. Ieder kind heeft recht op onderwijs. Het is dus aan de politiek om dat recht ook waar te maken.