menu
Toon menu
ziektekostenverzekering-.jpg

Regering bespaart op zwaar zieken

Als je zwaar ziek bent en niet kunt werken, dan krijg je boven op je werkloosheidsuitkering nog een extra bedrag. Dat bedrag is afkomstig van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv). Maar de federale regering wil dat extra bedrag nu afschaffen. Dat staat te lezen in het Nieuwsblad en De Standaard.
woensdag 5 november 2014

De federale regering is van plan om de extra uitkering voor zware zieken heel snel te schrappen. Vanaf januari 2015 zou de nieuwe regeling reeds ingaan. Dat werd bevestigd door minister Kris Peeters. Maar verdere informatie wordt er voorlopig niet gegeven.

Het is in ieder geval erg slecht nieuws voor de mensen die zwaar ziek zijn in ons land. Door de maatregel krijgen zwaar zieken tot 269 euro minder per maand. En dat terwijl langdurig zieken al het geld nodig hebben om behandelingen en medicatie te betalen.

De maatregel zou de federale regering volgend jaar 15 miljoen extra opleveren. Maar die 15 miljoen gaat dus wel ten koste van één van de meest kwetsbare groepen in de samenleving.

Ongeveer 12.000 mensen zouden getroffen worden door de nieuwe maatregel.

reacties

Eén reactie

  • door Patrick Masson op vrijdag 7 november 2014

    Schandalig voor een 'beschaafd' landje en een besparingsmaatregel genomen door gezonde en rijke mensen die de gewone leefwereld niet meer kennen. Zo kan ik het ook ,beste politici, maar dat wil ik uiteraard niet! Het signaal van de betoging en de boodschap van Hart boven Hard wordt best dringend au sérieux genomen.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties