menu
Toon menu
School

Extra steun voor kansarme leerlingen valt weg

Basisscholen hoeven niet meer te rekenen op extra financiele steun voor kansarme leerlingen. De Vlaamse minister van Onderwijs heeft in plaats daarvan besloten scholen per kind een basistoelage te geven.
vrijdag 7 november 2014

Basisscholen gaan voor ieder kind een basistoelage krijgen van de overheid. Het gevolg is dat scholen geen extra financiële steun meer zullen krijgen voor kansarme leerlingen.

Kansarme kinderen zijn kinderen die uit een gezin komen met een laag inkomen of laagopgeleide ouders hebben. Sommigen van hen hebben speciale aandacht nodig van de leraren bij het leren.   

De onderwijskoepels zijn tegen het stoppen van de extra steun. Volgens hen hebben basisscholen het extra geld nodig om kinderen die moeilijker leren ondersteuning te bieden. Alleen zo krijgen leerlingen gelijke kansen in het onderwijs, vinden de onderwijskoepels.  

Door het wegvallen van de extra steun wordt de ongelijkheid in het onderwijs alleen maar groter, zegt de politieke partij sp.a. En dat zou betekenen: meestal ook een grotere ongelijkheid in het leven erna.  

reacties

Eén reactie

  • door JAN VOS op zondag 9 november 2014

    aangenaam verrast om geen bevestigende reacties te lezen onaangenaam verrast om geen correctie te lezen. Als ik het goed voor heb wil de minister meer inzetten op personeel dan op materiële middelen ofte werkingskosten.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties