menu
Toon menu
Blair

Blair verdient fortuinen in Midden-Oosten

De voormalige Britse Eerste Minister, Tony Blair, verdient goed zijn brood. Dat doet hij door advies te geven aan landen en bedrijven. Enkele dagen geleden lekte een contract dat Blair sloot met het oliebedrijf PetroSaudi. In het contract staat te lezen dat Blair gigantische sommen opstrijkt.
vrijdag 14 november 2014

Blair sloot het contract met PetroSaudi reeds in 2010. In het contract staat dat Blair de opdracht krijgt om contacten te leggen tussen Chinese handelaars en het oliebedrijf PetroSaudi.

Blair krijgt daarvoor 41.000 Britse pond per maand van PetroSaudi. Dat komt neer op ongeveer 51.000 euro per maand. Daarnaast krijgt Blair 2 procent van iedere deal die PetroSaudi weet te sluiten met de contacten die Blair aanbrengt.

Blair kwam eerder in opspraak omdat hij advies gaf aan Nursultan Nazarbayev, president van Kazakhstan. Die staat niet meteen bekend als democraat. Toen Nazarbayev veertien ongewapende burgers liet ombrengen, adviseerde Blair hem hoe hij moest omgaan met de imagoschade. Ook dat leverde Blair bakken kritiek op.

reacties

2 reacties

  • door Ronald Van Beneden op vrijdag 14 november 2014

    De olie is dus nog veel te duur.

  • door Wilfried Lagaeysse op zondag 16 november 2014

    Tony Blair, advocaat, diplomaat, driemaal Prime Minister, vriend aan huis bij het Vaticaan, omgedoopt tot vrome, tot inzicht gekomen katholiek, gladde glipper. poenschepper bij uitstek, slaafje van Bush,wil ook president van Europa worden, adviseur bij JP Morgan. Ooit ploegbaas bij ) van sociaal democraten (Labour) En dan? Wat maakt 51000€ voor Saudische prinsen?. Nog niet eens het wekelijkse zondagsgeld voor hun achter-klein-neefjes.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties