menu
Toon menu
foto-pensioenen.jpg

Wie pensioen of uitkering krijgt moet meer belastingen betalen

De federale regering wil snoeien in belastingenverminderingen. Systemen die mensen toelaten om minder belasting te betalen, worden dus beperkt. Maar dat voornemen heeft zo zijn nadelen. Vooral voor mensen die het al niet breed hebben.
dinsdag 18 november 2014

Pas nu wordt duidelijk hoe de federale regering het systeem van belastingvermindering wil terugschroeven. Voor gepensioneerden, werkzoekenden of zieken zal er minder belastingvermindering zijn. Hun belastingverminderingen zullen niet langer aangepast geïndexeerd worden. Dat wil zeggen dat ze niet meer aangepast worden aan de levensstandaard.

Het gevolg hiervan is duidelijk: zieken, gepensioneerden, invaliden en werklozen zullen meer belastingen moeten betalen. Zieken, gepensioneerden, invaliden en werklozen zullen dus nog minder overhouden aan het einde van de maand. En dat terwijl de uitkeringen en pensioenen al heel laag zijn.

Wie wel minder belastingen zullen betalen, zijn de vermogenden. Zij worden grotendeels gespaard van extra belastingen. Een vermogensbelasting, bijvoorbeeld, blijft heel moeilijk bespreekbaar voor deze regering.

reacties

4 reacties

 • door truyen mathieu op woensdag 19 november 2014

  De rijken nog meer ! (hoeven niet mee te betalen ) De armste nog minder ! De rechtse partijen zijn even slecht als de rijken

  • door Berten Debergh op woensdag 19 november 2014

   Inderdaad, dit is de politiek van NVA, Open VLD én CD&V!!! Deze partijen, en vooral hun kopstukken, vinden het doodnormaal dat de kleinen de groten (waartoe ze zelf ook behoren!) spijzen. Ongelooflijk dat de Beweging.net nog langer steun biedt aan deze vernielers van de armen en middelrijken. Of beschermen ze ook maar enkel de belangen van de gegoede leden die het blijkbaar goed kunnen uitleggen? Wie nu nog niet doorheeft dat hij of zij als minder gefortuneerde opzij geduwd wordt, is ofwel erg naïef of onbekwaam. En geloof me vrij: er komen geen arbeidsplaatsen erbij! Aan alle kanten worden wij door onze politici bedrogen en gepluimd: lagere spaaropbrengsten, hogere energietarieven, verminderde woonbonus, verlaagde toelagen aan gezinnen, duurdere mobiliteit voor wie kiest (of enkel deze keuze heeft!) voor openbaar vervoer, terugschroeven van aandacht voor een gezond milieu en voor een gezonde leefwijze (wat automatisch leidt tot meer dokterskosten), duurder onderwijs voor de minder gegoede gezinnen,....meer transfers naar de grote bedrijven die het geld dan wegsluizen naar hun aandeelhouders of naar een "kaaimaneiland". Wie oprecht bezorgd is om zijn toekomst, die van zijn kinderen, die van de kleine zelfstandige/werknemer en van hele groepen hulpbehoevenden (waartoe we plots zelf kunnen behoren of waarbij we al betrokken zijn), kan nu niet anders dan deze dames en heren met de vinger wijzen. Dames en heren die doodleuk beweren dat er geen alternatief is, dat de burger nu moet zwijgen (want de verkiezingen zijn voorbij!), dat ze echt hun uiterste best doen om sociaal te zijn en dat het eigenlijk de schuld is van die burger dat zij of hij hulpbehoevend is.

 • door Matt op woensdag 26 november 2014

  Heel veel geld in Belgie gaat naar de verkeerde mensen en daarmee bedoel ik voornamelijk de politiekers. Waarom moeten wij in Godsnaam 5 regeringen hebben? New York, een stad met ruim 8 miljoen inwoners wordt geregeerd door 1 burgemeester. Daar kan het dus wel. Belgie word geregeerd door politiekers die alleen voor zichzelf een goedbetaalde baan uitzoeken en als die er niet is creeren ze er een. En dat het door de zogenaamde achterstelling van de Walen zou zijn is dikke onzin. Het zijn voornamelijk Waalse politiekers die de ongelijkheid, zo er die al is, prediken om maar aan postjes te komen. Waarom moet er in een stad als Brussel een regering zitten en daarnaast nog eens 19 burgemeesters met al hun ambtenaren. Omdat ze in het zuiden een iets grotere bek hebben volgen de Vlamingen als slaafjes. Tegen een "madam non" konden ze niet op. Er zijn voorbeelden genoeg van landen die verdeeld zijn in aparte landsdelen met een eigen bestuur en 1 centrale regering en zo zou het ook in Belgie kunnen met een klein beetje wil en begrip voor mekaar. Dit alles kost de staat, ons dus, ruim 1 miljard per jaar, waarvoor de laagste inkomens voornamelijk voor moeten opdraaien. En al die politiekers die dan overbodig zijn gaan maar doppen onder de zelfde voorwaarden die de doppers nu hebben en geen wachtgeld (ze zorgen goed voor zichzelf) en niet met de smoes aankomen dat ze anders moeilijk een baan vinden. Nou dat hebben de doppers van nu ook! Ik ben 60 en aan de dop, een baan kan ik vergeten en rondkomen kan ik amper. Dan nog eens extra belasting betalen? Waarvan?

  • door Ozon op donderdag 8 januari 2015

   Hoe moet je anders de werkgevers 4miljard extra geven en straaljagers voor 5miljard kopen?Er is geen alternatief!

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties