menu
Toon menu
Syntagma-11nov-1

Tweeëndertigste staking in Griekenland

In Griekenland vond vandaag een algemene staking plaats. Vliegtuigen bleven aan de grond, treinen reden niet en bedrijven bleven gesloten. Het is al de tweeëndertigste staking sinds het uitbreken van de Griekse crisis.
donderdag 27 november 2014

De Grieken staken tegen het besparingsbeleid van de regering. De besparingen in Griekenland zorgen ervoor dat heel veel mensen hun job verliezen of niet meer rondkomen.

Maar mensen verliezen niet alleen hun werk. Er zijn ook steeds meer Griekse burgers die geen pensioen of uitkering meer krijgen. Het gevolg is massale armoede.

Er is ook weinig verbetering in zicht voor de Grieken. Momenteel zijn er 1,3 miljoen werklozen in Griekenland. Het grootste deel van die werklozen zitten al langer dan twee jaar zonder job. Zij krijgen geen werkloosheidsuitkering meer.

Vandaar dat het protest tegen de regering blijft voortduren. Ondertussen wordt de linkse partij Syriza steeds populairder. Deze partij zit niet in de Griekse regering en belooft komaf te maken met de besparingen. Het wordt dus uitkijken naar de volgende verkiezingen in Griekenland.