menu
Toon menu
Herman Van Rompuy

Van Rompuy krijgt afscheidspremie van meer dan 500.000 euro

Herman Van Rompuy was tot voor kort president van Europa. Hij werd maandag opgevolgd door de Pool Donald Tusk. Maar nu hij president af is, zal Van Rompuy zeker niet krap bij kas zitten.
dinsdag 2 december 2014

Van Rompuy krijgt meer dan 500.000 euro voor zijn vertrek. Dat komt omdat hij nog voor drie jaar lang meer dan de helft van zijn loon krijgt uitbetaald. Daarnaast krijgt hij nog een premie van 26000 euro en een pensioen van meer dan 65000 euro tot aan zijn dood.

Volgens de EU is er geen vuiltje aan de lucht. Er wordt benadrukt dat Van Rompuy nog belastingen moet betalen op zijn verschillende premies en dat hij misschien niet onmiddellijk werk zal vinden.

Maar werkloos is de vertrekkende EU-president alvast niet. Tot en met 20 december geeft hij iedere dag een lezing. En hij is van plan om les te geven aan verschillende universiteiten. Voor die activiteiten krijgt hij ook een smak geld.

reacties

Eén reactie

  • door Berten Debergh op donderdag 4 december 2014

    Dat de heer Van Rompuy een behoorlijk inkomen heeft dat vele maken hoger is dan dat van de modale burger, OK...maar er zijn toch grenzen! Niemand kan het nog fatsoenlijk noemen dat deze politicus nog zo'n royale afscheidspremie krijgt boven op al die andere bezoldigingen en arbeidskansen als gepensioneerde. Dus: ofwel schenkt dhr Van Rompuy deze bedragen aan organisaties die armoede helpen bestrijden..ofwel weigert hij dit onverdedigbaar geschenk! En dit geldt mijns inziens voor al wie zich in een gelijkaardige situatie bevindt.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties