menu
Toon menu
klimaatverandering.jpg

Steeds meer Amerikanen overtuigd van klimaatverandering

Meer dan 80 procent van de Amerikanen is overtuigd dat het klimaat verandert. Meer dan de helft van de Amerikanen maakt zich zorgen over natuurrampen zoals orkanen en overstromingen.
donderdag 4 december 2014

Er zijn wel wat verschillen tussen de Amerikanen. Amerikanen in het noordoosten van het land maken zich meer zorgen dan de inwoners in het westen. In het middenwesten en het zuiden liggen de Amerikaanse burgers het minst wakker van het klimaat. Dat is opvallend. Want het zijn die streken die ook hard getroffen worden door de klimaatverandering. In het zuiden heeft men te maken met overstromingen, in het middenwesten met grote droogtes.

Toch zijn de Amerikanen zich over het algemeen steeds bewuster van de klimaatsverandering. De meeste Amerikanen zijn het ook eens over wat er anders moet. Ongeveer 70 procent vindt dat er alternatieve energiebronnen moeten komen zoals windmolens of stuwdammen.

Een groot deel van de Amerikaanse bevolking vindt ook dat vervuilende bedrijven zwaarder moeten belast worden.