menu
Toon menu
file.jpg

25000 handtekeningen tegen bedrijfswagens

In België rijden er meer dan één miljoen bedrijfswagens rond. Het gaat om taxi's, bestelwagens en personenwagens. Het zijn vooral die personenwagens die voor vele mensen een doorn in het oog zijn. De organisaties Bond Beter Leefmilieu, Kom Op Tegen Kanker en Netwerk Duurzame Mobiliteit startten daarom een petitie op.
woensdag 10 december 2014

Hoe komt het dat er zoveel bedrijfswagens zijn? Dat heeft te maken met hoe bedrijven hun mensen betalen. Het is voor bedrijven veel voordeliger om mensen een auto te geven in plaats van meer loon. Want op een auto moet een bedrijf minder belastingen betalen. Zo komt het dat vele mensen met een auto van het werk rondrijden.

Maar daarop komt dus steeds meer kritiek. Logisch, als je kijkt naar het aantal files op onze wegen, moet je vaststellen dat er te veel auto's zijn op onze wegen. Die auto's zorgen er ook voor dat de luchtvervuiling toeneemt.

Steeds meer burgers willen dat het aantal bedrijfswagens daalt. Dat bewijst het succes van de petitie tegen de bedrijfswagens. 25000 mensen tekenden de petitie. Maar toch reageren de organisaties die de petitie opstarten ontgoocheld. Dat komt omdat de regering heeft verklaard dat ze niets wil wijzigen aan de bedrijfswagens.

De organisaties achter de campagne willen daarom de petitie zelf overhandigen aan de politici. Ze hopen dat de regering op die manier zal luisteren naar hun verzuchtingen.

reacties

Eén reactie

  • door JAN VOS op donderdag 11 december 2014

    Foute redenering. al ooit iemand voor jou gehad die over zijn loon komt onderhandelen? De nemer wil meestal zo veel mogelijk, de gever wil de nemer tegemoetkomen voor de minste totale kost. De gever weet waar zijn limiet ligt, anders komt rendabiliteit in het gedrang. Als morgen elke nemer akkoord is zijn loonkost zonder wagen te aanvaarden zouden er geen bedrijfswagens zijn. Dus niet schieten op de gever maar op de nemer. Moest de nemer meer of evenveel netto overhouden zonder wagen dan met wagen had je niet met och arme 25.000 handtekeningen gezeten maar met 500.000 slecht vergoede bedrijfswagens gebruikers.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties