menu
Toon menu
Australie zonne energie

Australiërs massaal voor zonne-energie, overheid niet

In het zonnige Australië is het aantal huishoudens met zonne-energie sinds 2011 spectaculair gestegen. Een op vijf gezinnen maakt nu al minstens voor een deel gebruik van zonne-energie.
dinsdag 16 december 2014

In 2011 had amper 5 procent van de Australische huishoudens een systeem op zonne-energie, ofwel om water te verwarmen, ofwel om elektriciteit te leveren. Nauwelijks drie jaar later zit Australië al aan 19 procent van de huishoudens met zonne-energie, blijkt uit cijfers van het Australian Bureau of Statistics.

Het gaat om 14 procent met zonne-energie voor het opwekken van stroom en 5 procent voor waterverwarmers op zonne-energie. Door de overvloedige zon in Australië wordt zonne-energie er almaar goedkoper. 90 procent van de Australiërs overweegt om ooit op zonne-energie over te schakelen.

Meer hittegolven

In de zuidelijke deelstaat South Australia, het droogste gebied van Australië, draait een kwart van de huishoudens al op zonne-energie. Australië haalde de laatste jaren vaak het nieuws met zijn extreme temperaturen. Hittegolven worden er niet alleen heter, ze komen ook vaker voor en duren langer

De cijfers over zonne-energie in de huishoudens steken schril af tegen het beleid van de Australische regering. Australië behoort tot de kleine groep van landen die hun klimaatbeleid flink terugschroeven. Premier Abbott zei in de zomer van 2014 nog dat economische groei belangrijker is dan klimaatbeleid.

Bron: Solar power to the people

reacties

Eén reactie

  • door Ozon op woensdag 14 januari 2015

    Geen enkel ander land (continent)heeft zoveel in huis om zichzelf te bedruipen en is zo machteloos en onbeholpen dat ze van alles en iederéén afhankelijk zijn.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties