menu
Toon menu
DeWereldMorgen.be 04.10.2010 - 10:19

Aanhangers Wilders roepen op tot platbranden moskeeën

Aanhangers van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) roepen op Facebook op om moskeeën in brand te steken. Dat meldt de Nederlandse website Joop.nl.
vrijdag 2 januari 2015

De oproepen verschenen op de facebookpagina "Steun de PVV". Aanleiding was het posten van een artikel over een brandstichting in een Zweedse moskee. De meeste reacties op dat artikel waren positief. Blijkbaar vinden aanhangers van de PVV het een goede zaak dat moskeeën vernield worden. Ze roepen daarom op om, net als in Zweden moskeeën te vernielen.

Een greep uit de reacties:

"massaal alle moskee's afbranden"

"moeten ze vaker doen alles platbranden"

"mooi werk"

"moeten ze hier ook doen maar dan wel tijdens hun gebed opruimen die hap"


Minder-minder


De PVV is de partij van de extreem-rechtse politicus Geert Wilders. Wilders liet zich eerder al opmerken door heel racistische uitspraken. Tijdens een toespraak vorig jaar vroeg Wilders aan een volle zaal: "Willen jullie meer of minder Marokkanen?". Waarop de zaal riep "minder! minder!"

Verder noemt Wilders de hoofddoek vaak een "kopvod" en pleitte hij voor een extra belasting voor vrouwen met een hoofddoek. Hij riep ook al op om de Koran te verbieden.

De reacties op de facebookpagina "Steun de PVV" tonen aan dat de houding van Geert Wilders leidt tot gewelddadig extremisme bij zijn volgelingen. 

Vanuit moslimhoek wordt gewaarschuwd voor de toenemende haat tegenover moslims. Er worden steeds meer moskeeën beklad of aangevallen. 

Lees hier het oorspronkelijke artikel op Joop.nl

reacties

5 reacties

 • door Maurice de Liberaal op zaterdag 3 januari 2015

  In maart zijn er provinciale verkiezingen in Nederland. Dus de PVV voert weer een publiciteitsstunt uit om in de belangstelling te komen. Gewoon negeren.

 • door ismail spada op zondag 4 januari 2015

  Zijn het wel aanhangers van Wilders? Wie zal het zeggen? Of zijn het aanstokers?

  Alles is mogelijk de dag van vandaag.

  Ook liegen en bedriegen.

  Het kan natuurlijk niet om moskeeën in brand te willen steken. Maar wie doet het? Is er al een uitgebrand?

  Laat ons eens vergelijken met de uitspraken die in 2012 op het internet circuleerden.

  Abu Imran (s4b en medeoprichter van s4h) heeft gezegd:....(taalfouten inbegrepen) Citaat.1... Onze jeugd heeft geen kansen om te studeren zonder accimilatie of te werken zoals iedereen...Wat verwacht je als je een gemeenschap zo hard onder druk zet en dagelijks discriminatie doet ervaren?... Eerlijk gezegd, ik ben tegen criminaliteit zoals ieder rationeel persoon maar laat ze wat auto's vernielen en in brand steken zoals in griekeland is gebeurt dan luisteren ze pas...Belgie en nederland horen tot de top 10 in rascisme en disriminatie dus logisch dat de jongeren zich kere tegen alles en iedereen...Wij steunen onze jongeren en vragen allah hen te leiden.... Citaat 2...

  Het is weer zover en we zijn er weer op volle kracht ongeacht wat er word gezegd over verspreid....

  Hun klachten deren ons niet en degenen die de islam niet accepteert in Europa die mag verhuizen... Een juiste locatie waar geen moslims met hijaab of niqaab zullen zijn weet ik niet maar je mag op zoek gaan!... Dus Wilders, Dewinter en alle andere kuffar onze boodschap is duidelijk;...

  Aanpassen of opkrassen!!!.... Citaat 3.... over Mohammed B die geen spijt heeft over de moord op van Gogh.... Moge allah onze geliefde broeder spoedig bevrijden en alle andere MOSLIMS uit de handen van de tawagheet. ....zoals de Profeet sws zei tegen de joden toen ze kwamen klagen om de moord op ka3b ibn al ashraf (moge allah hem vervloeken); "als hij zijn haat voor zich had gehouden dan was er niets gebeurd met hem..."...Dus theo'ke en alle andere vervloekte kuffar die zichzelf geroepen voelen om onze geliefde profeet sws of alle andere profeten a.s te beledigen, hold your horses zou ik zeggen!!! (voor theo is het te laat.).....

  en ook... ik heb nieuws voor jou, het tijdperk dat de moslims zich lieten doen en de onrechtvaardigheid en onderdrukking accepteerden is voorbij! Wij roepen jullie nu op om jullie aan te passen of op te krassen!!! Wij delen de lakens uit niet jullie..De dag komt steeds dichter bij dat de moslims de overhand hebben en de ongelovigen vernederd leven onder de sharia! Citaat 4....Geert Wilders draait door in Groot-Brittannie...

  zoals abduljabbar van de ven zei:...

  inshallah binnen de 2jaar een kanker ofzo en dan zij we er vanaf... En zo kunnen we nog wel een eindje doorgaan.

 • door Alexander Vanheeswijck op zondag 4 januari 2015

  Triestig. De media speelt hier ook een belangrijke rol in (ergens op deze site kan je hier een artikel over vinden, iets in de aard van "Media beeldvorming over moslims").

  Berichten over moslimjongeren die op kerstdag eten uitdelen aan de armen in België, of over moslims die op nieuwjaarsdag wereldwijd de straten opruimen uit eigen initiatief vind je amper in de alledaagse media...

 • door ismail spada op zondag 4 januari 2015

  Het is onvoorstelbaar dat iemand van DeWereldMorgen mijn reactie censureert en alleen dat wat hij/zij wil laten doorgaan laat staan. Het is niet de eerste keer dat censuur plaats vindt.

  Misschien is het dan aangewezen om het volledige bericht in de prullenmand te gooien.

  Maar wat nu gebeurt is manipulatie. Het bericht wordt uit de context gerukt en verliest zijn inhoud.

  Proficiat DeWereldMorgen.

 • door WillemvanIngen op zaterdag 10 januari 2015

  Alles wat van Joop.nl komt dient men onder een vergrootglas te leggen. Het is een broddelblog van de VARA, waar men maar beter ver van blijft. Volgeschreven door sinistere lieden die de NL samenleving naar de afgrond manoevreren. Iedereen in NL kan zich profileren als een aanhanger van Wilders en daarna schunnige dingen roepen. Altijd maar weer is de achterliggende suggestie dat Wilders hiervan de bron is. Als U berichten overneemt van Joop.nl doet U hieraan mee.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties