menu
Toon menu
Warren E. Buffett

Hoeveel verdienden de twee rijkste mensen ter wereld het voorbije jaar?

Antwoord: 21 miljard dollar. Het waren Bill Gates en Warren Buffet die dat bedrag samen verdienden het voorbije jaar.
maandag 5 januari 2015

In het begin van 2014 had Bill Gates 86,6 miljard dollar op zijn bankrekening staan. Hij kreeg er in 2014 8,1 miljard bij. Warren Buffet verdiende in 2014 13 miljard dollar. Eind 2014 had hij in totaal 73,8 miljard dollar op zijn bankrekening.

Met de 21 miljard dollar die Gates en Buffet verdienden zou heel wat kunnen gedaan worden. Om een idee te geven: de Verenigde Naties vroegen dit jaar 16,7 miljard dollar om slachtoffers van verschillende oorlogen te helpen. Met 16,7 milajrd dollar kunnen volgens de Verenigde Naties 57 miljoen mensen basishulp krijgen. Het gaat dan om eenvoudige zaken, zoals eten of een dak boven het hoofd. Mochten Gates en Buffet willen, dan konden ze dus 57 miljoen mensen helpen.

Gates en Buffet zijn zich bewust van hun grote rijkdom. Veel van hun geld steken ze daarom al in liefdadigheid. Beiden pleiten ook voor meer belastingen op de superrijken. Maar daar heeft de politiek weinig oren naar.