menu
Toon menu
Pegida

Wim Van Rooy wordt woordvoerder Pegida Vlaanderen

Wim Van Rooy is de nieuwe woordvoerder van Pegida. Pegida is een extreem-rechtse en racistische burgerbeweging die protesteert tegen de islam.
dinsdag 20 januari 2015

Wim Van Rooy vervangt de vorige woordvoerder van Pegida. Die vorige woordvoerder was Hans Dubois. Dubois was vroeger actief bij de extreem-rechtse organisatie Voorpost.

De nieuwe woordvoerder, Wim Van Rooy, is de vader van Sam van Rooy. Sam Van Rooy werkt voor het Vlaams Belang. Eerder werkte hij ook voor Geert Wilders.

Zowel Sam Van Rooy als Wim Van Rooy blinken uit in hun vijandige houding tegenover de islam. Zij schreven ook samen een boek over de islam. In een interview met de website Apache.be zegt Wim Van Rooy bijvoorbeeld dat er geen enkele dialoog met de islam mogelijk is. 

In hetzelfde interview stelt Van Rooy dat hij geen oplossingen ziet: “Het is te laat. De politiek correcten hebben het te ver laten komen. Er is simpelweg geen oplossing meer.” Hiermee lijkt de woorvoerder van Pegida te beweren dat er enkel nog een open oorlog mogelijk is met de islam.

Conclusie: Pegida leunt erg dicht aan bij de racistische partij Vlaams Belang. De beweging lijkt met de nieuwe woordvoerder ook steeds duidelijker te kiezen voor een openlijk extreem-rechts standpunt. De Facebook-pagina van Pegida was al van in het begin gelinkt aan de website uit Vlaams Belang-hoek Rechts Actueel. De eerste zes artikels die gedeeld werden, waren allemaal afkomstig van Rechts Actueel.

Pegida wil op 26 januari betogen in Antwerpen. Maar het is nog niet zeker of dat zal doorgaan. Op dit moment heeft de stad Antwerpen nog geen toelating gegeven. Er is ook een tegenbetoging gepland door Hart boven Hard.

reacties

7 reacties

 • door Titaniumman op dinsdag 20 januari 2015

  Ik ben altijd links en anti-fascist geweest. En ik ben dat nog. Opgegroeid in een socialistisch arbeidersgezin - en niet van plan mijn opvoeding te verloochenen. Daarom sluit ik ook mijn ogen niet voor eender welke vorm van fascisme. Die selectieve blindheid laat ik over aan de zogenaamde "linkse" Gutmenschen - die meestal nogal braaf en christelijk zijn opgevoed. We zitten allemaal op het vlot van de Medusa. En als je het schilderij van Géricault goed bekijkt dan zie je één iemand die vanuit de mast de redding ziet opdoemen aan de einder. Deze ziener is een zwarte man. Mooi! En misschien hoeft er helemaal geen reddingssloep te komen. Het vlot is alles wat hebben - dus laten we het leefbaar houden.

  Maar in de nasleep van de bloedige aanslag op Charlie Hebdo wordt nog steeds te weinig licht geworpen op wat de kern van het probleem is. Er wordt nog altijd te veel weggekeken - ook door "linkse" mensen. Waar het om gaat is dat moslims nu eindelijk eens een keer moeten ophouden met hun eeuwige slachtofferdenken. En leren om te gaan met kritiek op de “afgezant” die een leer aan de mensen heeft gebracht in een tijd en omgeving die heel ver liggen van hier en nu. Laat de zogenaamde “gematigde” moslims nu eens eindelijk doen wat wij hier de voorbije twee eeuwen ook hebben gedaan – openlijk breken met hun geloof en er op een kritische manier de totalitaire kern van blootleggen. Laat de zogenaamde woordvoerders van hun gemeenschap – “gematigde” of zelfs “linkse” moslims zoals Abou Jahjah – het goede voorbeeld geven. De islam onderwerpen aan de scherpe argumenten van de kritische methode die in de loop van de eeuwen in het westen door linkse denkers werd ontwikkeld tegen christendom en imperialisme. Maar ik vrees dat zij dat niet gaan doen. Wie openlijk breekt met zijn of haar moslimgeloof wacht vervolging en dood – en moet voor de rest van zijn of haar leven beveiligd worden tegen aanslagen. Meer bewijs heb je niet nodig om te ontmaskeren wat de islam in zijn diepste wezen is. En het wordt ook de hoogste tijd dat de linkse krachten in Europa de islamkritiek niet alleen maar overlaat aan rechts – maar eindelijk opnieuw kiest voor het eigen eeuwenoude programma van vrijheid. Links en godsdienstkritiek – dus ook islamkritiek – gaan perfect samen. Links en vrouwenemancipatie gaan perfect samen. Immanuel Kant noemde de Verlichting het zich bevrijden van het individu uit zijn zichzelf opgelegde onmondigheid. Begin er eens opnieuw mee kameraden! TITANIUMMAN

 • door Blue Sky op dinsdag 20 januari 2015

  Er moet toch IETS gedaan worden tegen de islamisering in Europa.En betogen is nog steeds geen misdaad.

  • door gene op dinsdag 24 februari 2015

   Betogen is nog steeds geen misdaad "nog niet " er duiken steeds maar fundamentele linkse organisaties op gesteund met overheidsgeld, zoals dat Forum met directeur die de mensen opjaagt met overdrijvingen en sommige pers die volgen maar alsof het evangelie is! waarom heeft de waarheid geen rechten meer en de gedachten politie is in de maak, veel mensen durven niet meer spreken, dus meer dan hoog tijd dat er een pers opstaat die zich goed geïnformeerd heeft en de zonder schroom de waarheid schrijft.

 • door Eddy van Thielen op dinsdag 20 januari 2015

  Of jullie zichzelf nu links of rechts noemen in jullie reacties, maakt niets uit. Het gebruik van een schuilnaam op een forum zoals deze zegt namelijk al genoeg...

 • door Ronald Van Beneden op dinsdag 20 januari 2015

  Extreem rechts? Moeten we dan de moslims beschouwen als rechtser dan rechts. Mohammed was volgens hem(en niet volgens Allah) de laatste profeet. Dus als Jezus ook een profeet was en niet de zoon van God overstijgt de autoriteit van Mohammed alle voorgaande en beroept hij zich op de enige ware die iedereen zijn Allah moet opleggen aan alle andersgelovigen of ongelovigen. Indien iemand die behoort tot moslimgemeenschap verandert van geloof mag men hem doden. Een overspelige vrouw mag (moet) men stenigen. Welke God almachtig zou laten vernietigen wat Hij geschapen heeft? Is zijn (eindeloze)LIEFDE dan zo bekrompen dat Hij niet kan vergeven of is het de mens die jaloers is en enkel op macht belust over anderen? Dus van enige integratie en vergeving in de Koran is weinig te merken. Hebben ze al eens nagedacht over mensen respecteren en hun ideologie vergeten? De Koran kan men niet vertalen maar wordt wel in het Nederlands onderrichten.Hoe knoop je dat aan elkaar? Met welke autoriteit kan een iman de koran in het nederlands uitleggen? Door politieke uitspraken van ministers blijkt hoe slecht men de islam kent. Ik weet dat de moslims die tot deze acties oproepen wellicht niet tot de hoofdstroom binnen de islam behoren, maar dat betekent op godsdienst wetenschappelijke gronden niet dat ze niet tot de islam behoren, net zomin als je de strenge beweging van het puritanisme niet tot het christendom zou kunnen rekenen. Ook deze moslims kunnen zich op een bepaalde traditie binnen de islam beroepen. Als je dit ontkent, strooi je jezelf zand in de ogen. Het is gevaarlijk om de politieke agenda door de liberale moslims te laten bepalen zoals nu. Eens deze mensen aan de macht steekt men de andersgelovigen achteruit of in getto's en dwingt men deze zich te bekeren. Waar de islam vroeger de meest verlichte godsdienst was in de middeleeuwen is het nu één van de donkerste destructieve en manipulerende godsdienst geworden. De profeet had misschien gelijk. Als de mensheid(moslims) blijven doorgaan op de ingeslagen weg en de mogelijkheid krijgen zullen zij het (de) mens(dom) vernietigen en zal Mohammed misschien wel de laatste profeet zijn. De oplossing van de dualiteit is misschien nader dan u denkt. En God? God die keek ernaar en denkt : Ach wie maalt erom na zovele jaren hebben ze er nooit een bal van begrepen. Dus in Mijn Almacht begin ik gewoon overnieuw.

 • door Jos van Dijk op maandag 26 januari 2015

  “Het is te laat. De politiek correcten hebben het te ver laten komen. Er is simpelweg geen oplossing meer.” Hiermee lijkt de woorvoerder van Pegida te beweren dat er enkel nog een open oorlog mogelijk is met de islam."

  Ik weet niet wie deze bijdrage heeft geschreven. Vreemd trouwens dat een platform dat zich o.a. tot doel heeft gesteld de tip en allicht meer van talrijke sluiers - en dan verwijs ik oprecht niet naar de hoofdbedekking van onze moslima's - die de wantoestanden in onze maatschappij toedekken, vreemd dat zo'n platform geen auteursnaam boven dit artikel zet. Aan deze anonymus dus zou ik willen zeggen dat zijn indruk dat van Rooy (met kleine letter v!), voor wie ik overigens geen enkele sympathie koester, enkel een open oorlog met de islam als oplossing ziet wel een heel erg kort-door-de-bochtige (sic) vaststelling is. Maar kom, iedereen heeft zijn vijand nodig, nietwaar?

 • door barth op dinsdag 27 januari 2015

  Hebben we het over de Wim Van Rooy die een stikte kreeg toen hij drie gesluierde vrouwen op straat zag lopen? Of was dat zijn zoon, de gevierde misdaadauteur Sam?

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties