menu
Toon menu
Armoede

Steeds meer arme gezinnen

Steeds meer gezinnen met kinderen kloppen aan bij het OCMW. In de meeste gevallen zijn dat gezinnen zonder een vader. Alleenstaande moeders hebben het dus extra moeilijk om aan armoede te ontsnappen.
vrijdag 6 februari 2015

De voorbije jaren moesten steeds meer gezinnen de hulp inroepen van het OCMW. In 2006 waren er 22.676 gezinnen die een leefloon van het OCMW kregen. In 2012 waren dat al 31.671 gezinnen. Er kwamen dus een kleine 10.000 arme gezinnen bij. Die toename van arme gezinnen is een gevolg van de crisis.

Hoe meer kinderen, hoe armer de gezinnen vaak zijn. Ook gezinnen met maar één ouder hebben het harder te verduren. Tachtig procent van de gezinnen die steun van het OCMW krijgen, zijn éénoudergezinnen. In totaal groeit ongeveer één kind op de vijf op in een arm gezin.

reacties

Eén reactie

  • door jan peeters op vrijdag 6 februari 2015

    De toename van armoede is een gevolg van de krisis. Van welke krisis? Materieel heeft het onze maatschappij nog nooit zo voor de wind gegaan. Het probleem lezen tussen de regels. We leven in een wegwerpmaatschappij, waar ouders hun partners en kinderen dumpen, liever dan aan hun relatie te werken. Kinderen verwekken is nu eenmaal plezanter dan er voor te zorgen. Verantwoordelijkheid nemen voor het nageslacht is niet meer van deze tijd. De scheidingscijfers zijn in België bij de hoogste ter wereld, het is de vraag of wij en onze kinderen daar beter mee worden.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties