menu
Toon menu
Morbillivirus measles infection

Ieder jaar sterven duizenden kinderen aan mazelen

Mazelen is een erg gevaarlijke ziekte. Het is een ziekte die vooral bij kinderen voorkomt. Ieder jaar sterven er duizenden kinderen aan.
dinsdag 10 februari 2015

Typisch aan de mazelen is dat je rode vlekjes krijgt op de huid. Verder lijkt de ziekte vooral op een griep. Je krijgt koorts, een loopneus en een stevige hoest.

In 2013 stierven er 145.700 mensen aan de mazelen. Het grootste deel daarvan waren kinderen. Vooral arme kinderen waren het slachtoffer. Wanneer er geen medicijnen of zorg voor handen is, zijn kinderen extra kwetsbaar.

Nochtans valt mazelen makkelijk te vermijden. Er bestaat een vaccin tegen. Maar het probleem is dat het vaccin vaak te duur is voor mensen met weinig geld.

Er is nog een ander probleem. In landen waarin mazelen niet meer vaak voorkomen, weigeren sommige mensen het vaccin voor hun kinderen. Dat doen ze omdat ze tegen vaccins zijn of er wantrouwig tegenover staan. Gevolg is dat mazelen ook in rijke landen opnieuw de kop opsteken.

Daarom is het ook belangrijk om mensen te blijven informeren.

reacties

2 reacties

  • door tine v op dinsdag 10 februari 2015

    de auteursnaam is niet weergegeven. degene die dit korte ongenuanceerde bericht schreef raad ik aan om dit eens te lezen: http://www.wanttoknow.nl/overige/falende-mazelen-vaccinatie-opnieuw-vaccineren-dus/

    • door Evy DV op woensdag 11 februari 2015

      Volledig akkoord met Tine V. 'k Ben verbaasd dat een promotieartikel voor het mazelenvaccin verschijnt op een onafhankelijke en meestal kritische website als De Wereld Morgen. Er zijn genoeg wetenschappelijke artikelen die aantonen dat gevaccineerden de mazzelen wel krijgen en zelfs doorgeven. Bovendien wordt het vaccin (dat alleen in coctail te verkrijgen is onder BMR-vaccin) in verband gebracht met autisme, doorheid, verhoogde kans om later kanker te krijgen, en andere zaken. Graag genuanceerd en correct informeren. http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/mazelen-verspreid-door-mazelenvaccinaties/ bevat ook links naar wetenschappelijke artikels.

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties