menu
Toon menu
Monsanto02

Winst Monsanto daalt na protesten

Het Amerikaanse bedrijf Monsanto zag zijn winst dalen de afgelopen maanden. Het bedrijf moest het doen met 34 procent minder winst. Wereldwijde protesten tegen het bedrijf zitten daar voor iets tussen.
maandag 23 februari 2015

Monsanto is een bedrijf dat genetisch gemanipuleerde zaden ontwikkeld. Daarnaast brengt het chemische bestrijdingsmiddelen op de markt die geschikt zijn voor de genetisch gemanipuleerde planten. Monsanto oogst daarmee erg veel kritiek. Want het zorgt ervoor dat boeren volledig afhankelijk worden van Monsanto.

Naast kritiek krijgt Monsanto straatprotest. De voorbije jaren werd er over de hele wereld betoogd tegen Monsanto. En dat heeft blijkbaar toch wat effect gehad.

Het bedrijf verloor miljoenen aan een rechtszaak tegen de Amerikaanse staat Oregon. De staat Oregon wou bedrijven verplichten om klanten in te lichten wanneer ze genetisch gewijzigde gewassen gebruiken in hun producten. Maar dat was niet naar de zin van Monsanto. Monsanto won de zaak, maar dat kostte Monsanto dus veel geld.

De algemene vraag naar producten van Monsanto daalde. Dat had te maken met een daling van de wereldwijde prijs voor maïs en katoen. Zuid-Amerikaanse boeren beslisten bijvoorbeeld om minder maïs te verbouwen.

reacties

Eén reactie

  • door speedmaster op dinsdag 24 februari 2015

    goed zo! streefdoel: nulwinst of zwaar negatieve cijfers, en dan... de vergetelheid.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties