menu
Toon menu
Wiet

Wiet is vanaf nu legaal in Alaska

In de Amerikaanse staat Alaska is het vanaf nu toegestaan om wiet te bezitten en te gebruiken. Daar hebben de inwoners van Alaska zelf over beslist. 53 procent was voor een legalisering, zo bleek uit een referendum.
dinsdag 24 februari 2015

Alaska is ondertussen de derde Amerikaanse staat waarin wiet legaal wordt. Ook in Washinton en Colorado kan je vandaag een joint opsteken zonder vervolgd te worden. In een tiental andere staten is het gebruik van wiet om medische redenen toegestaan. Maar in de meeste staten is wiet nog steeds verboden. Wie betrapt wordt, riskeert zelfs een gevangenisstraf.

In de staten waarin wiet is toegestaan, bloeit een stevige industrie. Een hele hoop bedrijven en winkeltjes verkopen wiet en afgeleide producten. Door taxen op de verkoop van wiet krijgt de overheid heel wat extra inkomsten.

De koers die sommige Amerikaanse staten inslaan is opvallend. De Verenigde Staten hebben jarenlang een heel harde strijd gevoerd tegen drugs. Maar daar is nu dus verandering in aan het komen. Vermoedelijk zullen er nog staten volgen die wiet legaal maken. De vraag is hoe lang het zal duren tot wiet in het hele land legaal wordt.