menu
Toon menu
Eerste wereldwijde verjaardag van de Indignados

Piratenpartij wordt grootste in IJsland

In IJsland komt de Piratenpartij als grootste uit de bus. Met de Piratenpartij waait een nieuwe politieke wind door IJsland.
donderdag 26 maart 2015

Het succes van de IJslandse Piratenpartij is ongezien. De partij ontstond twee jaar geleden. In geen tijd werd ze populair. Tegenwoordig mag de Piratenpartij zich zelfs de grootste van IJsland noemen. Ongeveer 24 procent van de IJslanders wil stemmen voor de piraten. Als we de peilingen tenminste mogen geloven.

Maar waar staat de partij precies voor? De Piratenpartij wil meer sociale gelijkheid tussen de IJslanders en meer democratie. Daarnaast focust de Piratenpartij zich vooral op digitale rechten. Niet verwonderlijk als je weet dat internetactivisten de partij oprichtten.

De Piratenpartij wil dat privacy online gerespecteerd wordt en dat de vrije meningsuiting op geen enkele manier wordt ingeperkt. Ze wil ook dat Edward Snowden asiel krijgt in IJsland.