menu
Toon menu
Screenshot from 2015 04 27 173259

Ik ben geen racist maar …

'Ik ben geen racist, maar...' Als je dat zinnetje hoort, dan volgen er meestal een hoop racistische uitspraken. De anti-racistische organisatie organisatie Hand in Hand besloot daarom het zinnetje te gebruiken voor een opvallende campagne.
maandag 27 april 2015

Hand In Hand heeft eerder meegeholpen aan de bekende campagne Zonder Haat Straat. Met deze nieuwe campagne wil Hand in Hand duidelijk maken dat racisme nog elke dag voorkomt en dat het aan ons allemaal is om racisme te bestrijden.

Filmpje


Basis voor deze campagne is een filmpje dat hier te bekijken is. In het filmpje zien we een vrouw die zegt dat ze geen racist is maar onmiddellijk daarna racistische dingen zegt. Gelukkig staat er naast het filmpje een 'dislike'-knop waarmee je de vrouw kan doen zwijgen.

Telkens wanneer iemand op de knop 'dislike' klikt, wordt het filmpje korter. Bedoeling is om zo het racisme in het filmpje te laten verdwijnen. Kortom: met z'n allen op dislike drukken!

Daarnaast kan je ook een tekst ondertekenen waarin Hand in Hand vraagt aan de overheid om meer te ondernemen tegen racisme en discriminatie. Dat kan je via de website ikbengeenracistmaar.be