menu
Toon menu
Lauryn hill 2012

Lauryn Hill weigert optreden in Israël

Het rijtje artiesten dat weigert Israël te bezoeken, dikt aan. Populaire groepen, kunstenaars, acteurs of filmmakers zeggen hun Israëlische optredens af omdat ze niet akkoord gaan met de Israëlische politiek in de bezette gebieden.
dinsdag 5 mei 2015

Op haar Facebookpagina schreef muzikante Lauryn Hill gisteren dat ze niet wil optreden in Israël. Aanvankelijk wou Lauryn Hill zowel in het Israëlische Tel Aviv als het Palestijnse Ramallah spelen. Dat wou ze doen als statement.

Maar volgens Hill maakten de Israëlische autoriteiten het haar onmogelijk om in de bezette Palestijnse gebieden te spelen. Daarom zegt ze nu haar optredens in de regio af.


Groeiend protest


In februari 2015 kondigden meer dan zevenhonderd Britse kunstenaars aan dat ze voortaan weigerden om samen te werken met Israël. De kunstenaars die zich achter de boycot schaarden waren niet van de minste. Onder meer Brian Eno en Ken Loach tekenden de oproep.

Ook in het verleden hebben artiesten vaak optredens in Israël afgezegd. In 2010 kwamen onder andere de Pixies, Elvis Costello en Gorillaz niet opdagen.